Tips from my hometown

0 0
Read Time:3 Minute, 38 Second

Zinderend Zuid-Limburg … nouja, zinderend… Sorry, de woordspeling vond ik te leuk om te laten liggen en op zich klopt het ook wel. Alhoewel Zuid-Limburg overal ver vanaf ligt en je er zeker niet het stadse als bijvoorbeeld in het Vondelpark of Park Sonsbeek treft, heeft het prachtige routes om doorheen te fietsen of te wandelen. Sittard is één van die plaatsen in Zuid-Limburg. Veel leegstand, maar ook een cosy binnenstad. Ik neem je mee naar de hotspots van deze plaats.

De Markt
Via de Steenweg en de Limbrichterstraat loop je vanaf het station in ongeveer tien minuten naar de Markt, en daar is het vaak te doen. Met name op donderdag en zaterdag is het er overdags gezellig druk: de marktdag is namelijk standaard op donderdag, op zaterdag is er een biologische markt. Nu het weer steeds beter wordt, raken de terrassen ook steeds voller.

De Trechter ****
Eén van die terrassen ligt bij restaurant de Trechter. Je kunt er lekker ontbijten, lunchen en borrelen. De koffies die ze zetten geven je het idee dat je ‘echt goede koffie drinkt’. Het ligt lekker in de mond en als je een specialiteit hebt – bijvoorbeeld een Latte – is de verhouding melk/koffie precies goed!

Down Under *****
Maar als je zin hebt in een echte maaltijd uit de keuken van de Aboriginals, moet je een paar deuren verder zijn. Het restaurantje valt niet echt op, maar is razend populair: Down Under is dé plaats waar je een gerecht met kangoeroe en krokodil kunt scoren. Maar voor degene die liever geen Skippy of Meneer de Krokodil op het menu wil hebben, zijn er ook meer gangbare suggesties als bijvoorbeeld de tournedos (mijn persoonlijke aanrader).

Ernestos ****
Leuk om te doen als je een hotelletje gevonden hebt: avondje stappen in Sittard! Kroegen als De Buren en Ich en Dich zijn natuurlijk leuk maar mainstream. Wil je écht een avondje losgaan, dan is Ernestos een leuke gelegenheid om langs te gaan. Leuk weetje: overdag is Ernesto’s een Mexicaans restaurant waar je geheel in Mexicaanse sfeer kunt eten, maar ‘s-avonds verandert Ernesto’s in een muziekhuis met livebands en dj’s uit heel de wereld.
In 2015 maakte ik een video voor Start TV waar ik de band Triesto’s interviewde die daar optraden.

De Ligne
Sittard is een nieuw stadsgebied rijker: de Ligne. In dit nieuwe gedeelte van de stad hebben onder meer de Stadsbibliotheek en het Filmhuis hun intrek genomen. In dat Filmhuis draaien kwalitatief goede films, die door velen gezien worden als B-films. Het Filmhuis staat garant voor een gezellig avondje uit met meer diepgang dan bij de gemiddelde film.
Voor een goede koffie zit je er ook goed, want Coffee Mundo heeft een ruim assortiment aan koffies en theeën, mét of zonder versnapering. Ben je klaar met koffiedrinken, kun je met gemak de bieb inlopen. Bij Coffee Mundo zitten velen vaak te ‘flexwerken’, want de zaak heeft een prima wifi-verbinding! Een lekker broodje haal je natuurlijk bij Subways, die daar eveneens in de straat ligt.

De rust opzoeken
Maar ook voor mensen die meer de rust op willen zoeken is er genoeg te doen in Sittard. We kennen diverse plekken waar natuur en stad soms zelfs even samenkomen.

Ursuline tuin ***
Neem nou bijvoorbeeld de Ursuline tuin. Je komt er gemakkelijk door vanaf de markt langs de kerk te lopen. De tuin behoort toe aan het voormalige Ursuline klooster dat van 1843 tot 1977 bewoond werd door de zusters Ursulinen. De tuin heeft enkele jaren geleden een grondige opknapbeurt gehad waardoor het er een stuk netter uit ziet.

Stadspark *
Maar als je écht de rust wilt zoeken, dan kun je ook naar het stadspark. Het uit de jaren ‘20 daterende stadspark is lang gerekt en kent mooie open, beschutte en bijzondere plekken: zo was er tot 1985 zwembad, dat tussen 1994 en 1995 gesloopt werd waarvan slechts de voorgevel bewaard is gebleven. Tegenwoordig doet het oude zwembadterrein dienst als evenemententerrein, vooral met Koningsdag is er veel te doen. In 2014 is begonnen met een totale renovatie van het stadspark. Er is tevens een restaurantje te vinden om de inwendige mens te versterken.

Gemakkelijk naar Duitsland
Trouwens, wist je dat je vanuit Sittard heel makkelijk in Duitsland komt? In Tüddern – dat ten noorden van Sittard ligt – is een groot winkelcentrum te vinden waar je spotgoedkoop cosmetica en alcohol kunt inslaan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Berichten gemaakt 6

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven