Constructief liberalisme

Het Constructive Liberalism zou voornamelijk in mijn ogen een verbinder en ‘gemene deler’ moeten zijn en wellicht ook een verbinding tussen progressief en conservatief. Het gaat uit van een totaalplaatje, rekening houdend met (de eigen verantwoordelijkheid) van individuen. Er is ruimte voor dualisme, maar het doel is uiteindelijk ‘zoeken naar oplossingen’ en niet ‘het aanwijzen van schuldigen’. Het gaat eveneens uit van ‘een lerende staat’, waar fouten maken mag cq moet om verder te komen. Want onderaan de streep is het ‘een taak een team’.

Connector

Ooit kwam ik op het Kerkpleintje in Den Bosch, een plek waar alternatieve jongeren bij elkaar kwamen, een blowtje rookten en de waan van de dag doornamen, gechargeerd. Maar het is een plek waar ik op een belangrijke kwaliteit werd gewezen: ik ben een connector. Ik had namelijk altijd onvoldoende zitvlees om bij één groepje te zitten. Dank Mike voor deze wijze les! 🙂

Datzelfde doe ik ook als het gaat om mijn dagelijkse dingen, of het nu mijn bezigheden voor de VVD, PotterDome of wat dan ook is; ik probeer het beste uit alle stromingen te verenigen om zo te kijken naar een constructieve manier van werken.

Waken voor vlees noch vis

Een belangrijk kritiekpunt dat ik op voorhand wil tackelen is ‘de angst voor vlees noch vis’. Want dát is iets waaraan Nederland kapot gaat. Voor de helderheid: Constructief Liberalisme is als een open boek, waar creatieve vrijheid is om out of the box samen te werken aan dé ideale oplossing. Het ligt aan de beoefenaars of de uitkomst van een vraag ‘vlees of vis is’.

Essay

Momenteel werk ik aan een essay. Maar – zoals dat met sommige mensen gaat – ik heb weleens last van een ‘writers block’ én ik heb een best volle agenda. Dus ik kan niet exact zeggen wanneer ik ‘m publiceer. Maar wat ik wel vraag is ALS je interesse hebt, dat je me dan even contacteert. Zodat we van dit vonkje een vlammetje kunnen maken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven